Mločí důl

Attachments:
Download this file (Mločí důl.doc)Propozice
Turistický výlet dne 21.10. 2023
Vedoucí: Marta Pecháčková
Odjezd vlakem z Pardubic: EC 8.18 Č.Třebová 8.59, z Č.Třebové os 9.04 Třebovice v Č. 9.09
Sraz v hale v 8.00 hodin, jízdenky si každý kupuje sám dle možností a věku
Hlaste do 22.9. na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Sebou buřty, pečivo, pití a něco na houby.

 

Odjezd vlakem z Č. Třebové, 16.15 nebo 17.04 nebo 17.15

Z vlakové zastávky v Třebovicích půjdeme ke kostelu sv Jiří a obcí k červené značce a po ní k Lichtenštejnskému památníku, Nad Damníkovskou hájovnou je možnost si trasu zkrátit, odbočit na zelenou a po ní dojít do Srnova u hráze, kde bychom se sešli. Ćervená pokračuje kolem Palice (613 m.n.m) a Třebovských stěn k dalšímu památníku a Jirákovou cestou přijdeme k NS Údolím Skuhrovského potoka,  v této části zvané  V Dolech-Pod Kalvárií si opečeme na buřty. Potom půjdeme po žluté ke hrázi rybníka v Srnově a chatovou oblastí dojdeme k řece Třebovce a k restauraci Vavřinovy lázně, které byly založeny r. 1923 jako parní a vanové lázně s masérskými službami, tady posedíme. Půjdeme kolem bývalé „americké lednice“, kostela sv. Jakuba a muzea na Staré náměstí a na vlakové nádraží. Půjdeme krásnými lesy, kolem mnoha studánek a to i pitných. Určitě najdeme i houby. Celkem  ujdeme 19 km, kratší trasa je 15 km.

Marta Pecháčková

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

 

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT Synthesia Pardubice uskutečňují

 

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení