Vysoké Tatry s přespáním v chatě Pod Rysmi a výstupem na Rysy - ZRUŠENO

Attachments:
Download this file (Vysoké Tatry.doc)Propozice
Vysokohorská turistická akce s dopravou vlakem  - AKCE BYLA ZRUŠENA (V KVĚTNU)
Vedoucí: Hana Vahovská, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Mob: 777 550 571
Odjezd: v pátek 22.9.2023 z Pardubic z hlavního nádraží ve 12:18 vlakem ČD nebo ve 14:02 vlakem Leo (upřesníme před akcí s ohledem na ceny jízdenek)
Návrat: v úterý 26.9. s odjezdem ze Štrbského plesa ve 14:43 a příjezdem do Pardubic ve 21:32

 

Ubytování: 3 noci Koliba Starý Smokovec https://www.kolibasmokovec.sk/

4 místa ve 2lůžkových pokojích v suterénu (včetně soc. zařízení na pokoji) 23 eur/noc včetně snídaně

4 místa ve 2lůžkových pokojích s balkónem (včetně soc.zařízení na pokoji) 33 eur/noc se snídaní

1 noc Chata Pod Rysmi: cena pro členy KČT 15 eur/ noc + 8 eur snídaně (pro nečleny 30+8 eur)

Stravování: cestou na chatách, večer v naší Kolibě nebo jiných zařízeních ve Starém Smokovci

O akci: jedná se o velmi náročnou turistiku ve vysokohorském terénu s exponovanými místy, občas zajištěných řetězy. Na výstup na Rysy s přespáním na chatě si poneseme všechny věci s sebou, na kolibu se již nebudeme vracet.

Přihlašování: máme rezervovaných 8 míst. Vzhledem k náročnosti akce je tento počet účastníků konečný a nebude se navyšovat. Závazné přihlášky do 30.4.2023, o vybírání zálohy vás budu včas informovat

Potřebné vybavení: Batoh cca 30 litrů, kvalitní turistická obuv, nepromokavá bunda, čepice+rukavice, pojištění pro VHT v zahraničí včetně poskytnutí pomoci vrtulníkem, turistické hole, krém na opalování.

 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

 

Plán tras:

1.den: odjezd vlakem z Pardubic, příjezd do starého Smokovce a ubytování.

 

2. den: po snídani si dáme na rozchození výstup přímo ze Starého Smokovce po M na Rázcestie pod Slavkovským štítom a na Slavkovský štít (2452 m). Tam a zpět by nám cesta neměla zabrat více než 7 hodin. Po návratu si projdeme ještě Starý Smokovec, napustíme si do lahví minerálku, zajdeme na halušky atd. (nastoupáme 1432 m)

 

3. den: po snídani pojedeme električkou v 8:00 hodin na Štrbské pleso, projdeme po Č turistické značce až k Jamskému plesu a potom se vydáme po M na rozcestí a dále vystoupíme až na Kriváň (2494 m). Pokocháme se a pořídíme milióny fotek, užijeme si krásného ducha této hory a vydáme se zpět. Podle času se projdeme přes Štrbské pleso, můžeme se zde stavit i na večeři a pojedeme zpět električkou do Starého Smokovce. Nastoupáme cca 1000 m, výstup ze Štrbského plesa a zpět bychom měli zvládnout max. za 8 hodin. (nastoupáme 1131 m)

 

4. den: po snídani se vydáme na trasu, kterou si zvolí sami účastníci a taky dle počasí. Bude na výběr více možností dle počasí a sil účastníků tak, abychom dobře zvládli další den výstup na Rysy.

Trasa A – přímo z ubytování přes Velickou Polanu na Sliezsky dom, potom Polský hreben a pro největší nadšence výstup na Vysokou Východnou (je to nádherný kopec s úžasným kruhovým výhledem) Dá se skončit jen na Sliezskom dome.

Trasa B – Hrebienok – Téryho chata – Priečne sedlo – Zbojnická chata – Hrebienok – Starý Smokovec. Prošli bychom velkou i Malou studenou dolinu. 

 

Trasa C – Hrebienok, vodopády Bílého potoka. 

 

5. den: po snídani odjedeme se všemi věcmi električkou na Popradské pleso, kde vystoupíme a dojdeme po asfaltové silnici cca 4 km na Popradské pleso. Tam se občerstvíme a ti největší nadšenci, kteří se nezaleknou protějšího kopce, se tam se mnou vypraví a zdoláme Ostrvu. Kdo bude chtít si mezitím projde Symbolický cintorín nebo bude sbírat sílu na výstup na chatu Pod Rysmi, která bude náš dnešní cíl. Tím, že se nevracíme zpět dolů, máme cestou dostatek času na kochání a focení. Na chatu bychom mohli dorazit kolem 15 hodiny, ubytujeme se a zřejmě ještě navečer vystoupáme na Rysy (2503 m), které budou v tuto dobu bez lidí. Od chaty to už je na vrchol cca 45 min. (nastoupáme na chatu 1000 m, až na rysy 1238m)

 

6. den – po bohaté snídani na chatě Pod Rysmi sestoupíme k rozcestí a rozhodneme se, jestli se vypravíme ještě k Hincovu plesu nebo sejdeme přes Popradské pleso na Štrbské pleso. Tam domluvím oběd v bezva restauraci Lenka a projdeme si Štrbské pleso a užijeme si poslední pohledy na krásné štíty hor. Ve 14:43 sjedeme zubačkou ze Štrbského plesa na náš rychlík ze Štrby přímo do Pardubic.

 

Těším se na krásné dny obklopené velehorami společně s vámi!

 

Jméno vedoucího akce: Hana Vahovská

Kontakt: email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mob: 777 550 571

 

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT Synthesia Pardubice uskutečňují

 

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení