Údolím dvou říček

Attachments:
Download this file (Údolím dvou říček.doc)Propozice
Výlet vlakem v sobotu 15.4. 2023
Vedoucí: Milan Jehlička, mobil 723 160 199, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Mapa: Kčt 1:50000 č. 42 Klínsko a Kutnohorsko
Odjezd: z Pce hl.n. v 7.45, Bošice 9.21 přestup Kolín a Pečky. Z vlaku vystoupíme v žst. Bošice. Projdeme 1 km po silnici do vsi Bošice, dále po trase .........  Celkem 14 km.

 

Z vlaku vystoupíme v žst. Bošice. Projdeme 1 km po silnici do vsi Bošice, kde cesta začne klesat do krásného, skalnatého údolí mezi malebnými domky. Tady se napojíme na M zn. a pokračujeme po ní kolem říčky Bečvárky až do obce Přebozi. Na okraji obce leží Přebozský rybník, ze kterého říčka vytéká malým vodopádem a pokračuje společně s cestou mezi kvetoucími lukami kolem skály, na které jsou otištěny čertovy stopy do obce Žabonosy. Pokračujeme po M zn okrajem Plaňan, která odbočí do údolí říčky Výrovky  (soutok Bečvárky a Výrovky jsme minuly). Cesta pokračuje krásným údolím až k žst Vrbčany, kde odbočíme vlevo po Z zn. Projdeme PR Stráně u splavu a PR Stráně u Chroustova a částečně projdeme obcí Chotutice. Za obcí pokračujeme stále po Z zn. kolem PP Lom u Radimi a dál až na zastávku Radim, odkud odjedeme domů. 

Odjezdy: 14.25, 16.25, 18.25 s přestupem v Pečkách a Kolíně

Celkem 14 km

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období  a  oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT během organizované akce, člen KČT během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770                                                                                                                  Hezké zážitky Vám přeje Milan Jehlička  mobil 723 160 199  e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení