Za vodními ptáky v okolí Pardubic - ZMĚNA termínu na 8.4.

Attachments:
Download this file (Za vodními ptáky.doc)Propozice
Cyklovýlet v neděli dne 2.4. v sobotu 8.4. 2023
Vedoucí: Zdeněk Pražák
Sraz v 9,00 u Zimního stadionu, odtud pojedeme na ptačí pozorovatelnu na Bohdanečském rybníku, pokračujeme přes Dolany k písníkům Oplatil ... celkem najedeme asi 75 km.
Výlet není vhodný pro silniční kola, je vhodné vzít si sebou dalekohled

Výlet není vhodný pro silniční kola, neboť se místy budeme pohybovat po polních a lesních cestách a pěšinách. Je vhodné vzít si sebou dalekohled na případná pozorování vodních ptáků.
Propozice
Sraz v 9,00 u Zimního stadionu, odtud pojedeme na ptačí pozorovatelnu na Bohdanečském rybníku, pokračujeme přes Dolany k písníkům Oplatil, odkud projedeme po spojovacích hrázích do Malé Čeperky k písníku (rybářskému revíru Sahara). Pokračujeme přes Čeperku do Opatovic nad Labem a podél písníků u Opatovické elektrárny do Hrobic a Němčic. Pokračujeme přes Dříteč a Zástavu k Újezdskému a Bohumilečskému rybníku a dále přes Rokytno a Nový Drahoš k rybníku Šmatlán. Přes louku přejedeme na lesní cestu vedoucí na vrch Žernov a dále k rybníkům Smilek a Mordýř. Odtud přes Dolní Ředice a Choteč k rybníku Labská a přes Sezemice do Pardubic. Celkem najedeme asi 75 km.
Cestou nejsou ve vesnicích žádné otevřené hospody, první bude asi až v Sezemicích
Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení