Rozhledna Bára

Attachments:
Download this file (Rozhledna Bára 20.doc)Propozice
Nenáročný cyklovýlet 23. října 2022
Vedoucí: Rousková Anna, mobil 732621262, mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sraz v 10,00 hod. u ZS
Trasa celkem 50 km: Pardubice - Tuněchody – Kočí – Svídnice – Trpišov – Bára (opékání vuřtů) – Medlešice – Pardubice

 

Zajímavosti po trase:
Kočí: Dominantou obce Kočí je kostel sv. Bartoloměje. Jednolodní kostel a na něj navazující dřevěná zvonice představuje dílo vrcholné gotiky. Zcela  nezvyklý  vstup  je tvořen  dřevěným  barokním  mostem se zachovanou  dubovou konstrukcí. Most  nahradil původní lávku z 15. stol., úkolem bylo překlenutí  dřívější mokřiny. Díky  němu  se stal  kostelík  raritou.
Rozhledna Bára II: je postavena nad zrušeným lomem Podhůra a tyčí se v nadmořské výšce 403 metrů. Stojí  v bezprostřední blízkosti  křemencového  skalního  útvaru  Čertův hrádek.  Rozhledna Bára  je sedmnáct metrů vysoká, schodiště má 78 schodů. Z vrcholu  je krásný výhled na Železné hory, Orlické hory a Krkonoše.
Plánované zastávky : Kočí, Trpišov, rozhledna Bára. Za příznivého počasí opékání vuřtů na venkovním ohništi pod rozhlednou.       
     
Krásné podzimní počasí přeje                                                                                        
Rousková Anna
mobil 732621262, mail   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období  a  oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení