Za kněžnou Kazi

Attachments:
Download this file (Za kněžnou Kazi.doc)Propozice
Podzimní výlet vlakem v sobotu 15.10. 2022
Vedoucí: Milan Jehlička mobil 723 160 199 e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Mapa: Kčt 1:50000 č. 36 Okolí Prahy - západ
Odjezd: z Pce hl.n. v 7.45, Pha hl.n. 8.52 9.19, Všenory 9.51
Trasy 12 nebo 14 km.

 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období  a  oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT během organizované akce, člen KČT během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Z vlaku vystoupíme v žst. Všenory. Před nádražím odbočíme vlevo po Z zn., po které dojdeme do části Horní Mokropsy ke kostelu sv. Václava. Tady se cesta stáčí vpravo a my začneme stoupat lesnatý údolím až k okraji lesa. Zde odbočíme vlevo po neznačené cestě, projdeme okrajem chatové oblasti, za kterou se cesta stočí vlevo a my vystoupáme na první z krásných vyhlídek do údolí řeky Berounky. Projdeme další dvě vyhlídky a začneme sestupovat až k řece, kde stojí mohutná skála s bílým nápisem Kazín. Na vrcholu skály se nachází nepatrné zbytky hradu, kde údajně žila jedna z Krokových dcer – Kazi. Pokračujeme po pěšině pod skalou a dojdeme do jedné ze starých trempských osad – Tornádo, se stejnojmennou restaurací. Pokračujeme po pěšině pod skalou a dojdeme do jedné ze starých trempských osad – Tornádo, se stejnojmennou restaurací. Pokračujeme po Ž zn. po břehu Berounky až do Černošic, kde přejdeme most na roz. Černošicee. Zde si můžeme vybrat jednu ze dvou variant pokračování.
1. Odbočíme vpravo po cyklostezce A1, EV4 a po břehu Berounky dojdeme až do Radotína.                                                                   Celkem 12 km
2. Pokračujeme po Ž zn. na roz. Černošice žst. Zde odbočíme vpravo po Z zn., projdeme obcí Černošice a vystoupáme nad obec až na roz. Sulava. Tady odbočíme vpravo a lesní cestou po Č zn. dojdeme až do Radotína.
Celkem 14 km
                                                                                                                                  
Hezké zážitky Vám přeje
Milan Jehlička  mobil 723 160 199  e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení