Údolí Jihlavy

Attachments:
Download this file (Údolí Jihlavy.doc)Propozice
Turistická pěší akce o víkendu dne 11. - 12. června 2022
Vedoucí: Pavel Kopřiva, tel. 602 103 139
Mapa KČT č. 83 Okolí Brna Ivančicko
Odjezd z Pardubic, osobním automobilem v 6:00 směr Chrudim, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Náměšť nad Oslavou, Mohelno, veřejné tábořiště Fiola.

Po zaparkování v tábořišti vyrazíme částečně po Č turistické značce a částečně po neznačených cestách a pěšinách, po levém břehu řeky Jihlavy, jak nám to přírodní podmínky dovolí. V jednom místě pod skalou předpokládám brodění v řece, popřípadě přechod po jejím druhém břehu. Takto dojdeme až k mostu Pod Templštýnem. Zde se nachází větší rekreační středisko a doufám, že s možností stravování. Po občerstvení se vydáme na zpáteční cestu, již po zmíněné Č značce. Po cestě bychom měli navštívit větší množství vyhlídkových skal, nad malebným údolím řeky Jihlavy. Na večeři můžeme zajet do obce Mohelno a prohlédnout si Hadcovou step.
Večer pak snad strávíme v místní hospůdce, případně u auta. V autě se pohodlně vyspí dvě osoby, ostatní pak pod přístřeškem u auta. Vezměte s sebou každý kvalitní spacák, podložku na spaní a teplé oblečení na noc. Snídani uvaříme na vařiči, každý bude mít jídlo na snídani, nějaký čaj nebo kafe a samozřejmě hrníček. Nezapomeňte na svačiny a pití.
Ráno pak odjedeme na odbočku Ž před Jamolicemi, kde zaparkujeme u hájenky. Zde navštívíme hrad Templštejn a soustavou lesních cest, s vyhlídkami a místními zajímavostmi projdeme les nad údolím Jihlavy po jejím pravém břehu.

Celkem tedy našlapeme každý den asi 15 km

Stravování po trase – z vlastních zdrojů a dle místní nabídky

Bližší informace Kopřiva Pavel  tel.  602 103 139

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení