Adventní přešlapování

Attachments:
Download this file (Adventní přešlapování2.doc)Propozice
Výlet v sobotu 11.12.2021 pro pěší i cyklisty z Valů u Přelouče do Heřmanova Městce přes Choltice a rozhlednu Báru. Ochutnávání perníčků, výstava betlémů a pokus o rekord!!!!
Vedoucí: Hana Vahovská, 777 550 571 - není třeba se na akci předem hlásit, prostě přijďte!
Sraz pěšáků: v nádražní hale u odjezdové tabule v 9:00 hodin.
Ochutnávání vánočních perníčků: proběhne v 11:45 před Restaurací na Zámku v Cholticích.

Odjezd: z Hlavního nádraží osobním vlakem v 9:17 hodin (nebo v 11:30 hodin sraz v Cholticích před Restaurací na Zámku). Cyklisté se mohou sejít v 10:30 hodin na parkovišti u zimního stadionu a přijet do Choltic.
S sebou: Vhodnou zimní obuv, teplé oblečení, svačinu, vánoční perníčky (nemusí být jen vlastnoručně upečené!!)

Porce kilometrů: ti nejzdatnější ujdou 16 km, jsou různé alternativy výletu. Je možné skončit v Cholticích nebo naopak turistiku v Cholticích začít a dojít s námi do Heřmanova Městce.

Ochutnávání vánočních perníčků: proběhne v 11:45 před Restaurací na Zámku v Cholticích.

Návštěva výstavy Betlémů: tu navštívíme v Heřmanově Městci v Židovském dvojdomku, je otevřena každý den (do 12.12.2021) od 9:00 – 17:00 hodin. Vstupné na výstavu betlémů dospělý 40, děti 20. Pro členy TKSP bude  při této vycházce  vstup zdarma.

Pokus o rekord: pokusíme se překonat počet účastníků na jednodenní akci! K tomu Vás všechny potřebuji! Sčítání proběhne v 11:30 hodin před Restaurací na Zámku v Cholticích, kde pořídíme společnou fotku. Je jedno, odkud se kdo k akci připojí, ale je potřeba, aby urazil nějaký ten kilometr, ať pěšky nebo na kole. Věřím, že to společně dáme!

Pozvánka pro děti: vezměte s sebou děti, vnoučata i pravnoučata! Bude potřeba sestavit komisi sčítací, k sečtení účastníků akce a komisi ochutnávací k hodnocení perníčků. 😊

Trasa:
Po vystoupení z vlaku ve Valech u Přelouče nastoupíme na zelenou turistickou trasu a půjdeme do Lepějovic, kde u přístřešku přejdeme na trasu červenou a té se budeme držet po celý zbytek dne. Půjdeme dále přes Veselí a Jedousov kolem odbočky U Kříže až do Choltic. (7 km) Tady před Restaurací na Zámku proběhne sčítání účastníků, ochutnávání perníčků a občerstvení v restauraci. Předpokládám, že někteří účastníci zde budou chtít trasu ukončit a vrátit se odpoledním vlakem do Pardubic. Ale zase se k nám někteří účastníci zřejmě připojí.
Ve 12:30 hodin budeme pokračovat dále po červené kolem Tvrze (zříceniny) ve Svojšicích přes rozhlednu Barborku a Horní a Dolní Raškovice až do Heřmanova Městce, kde navštívíme výstavu betlémů, občerstvíme se a pojedeme zpět. (celkem ujdeme 16 km)

Odjezd:
Vlakem z Choltic 13:22 s příjezdem do Přelouče ve 13:35
Z Přelouče 13:49 s příjezdem do Pardubic 13:58

Autobusem z Heřmanova Městce 17:02 s příjezdem do Pardubic 17:31
Popřípadě v 15:32 a příjezdem do Pardubic 16:02
Zámek Choltice
Všichni jste na tuto akci srdečně zváni!

Na tuto akce se není potřeba hlásit předem, o to bude větší překvapení v Cholticích, kolik se nás sejde! Vezměte na akci kamarády a kamarádky, přátelé, psy i kočky!

Hana Vahovská
Mobil: 777 550 571

Výlet je dodatečně zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení