Vyvětrání před zimou

Attachments:
Download this file (Vyvětrání před zimou.doc)Propozice
Pěší výlet z Lázní Bohdaneč do Valů u Přelouče v sobotu dne 20.11.2021
Vedoucí: Hana Vahovská, mobil: 777 550 571
Odjezd: z Pardubic z Masarykova náměstí trolejbusem č.3 v 9:25 hodin
Sraz: v Lázních Bohdaneč na točně trolejbusu č. 3 v 9:45
S sebou: Vhodnou obuv, pláštěnku, svačinu, dobrou náladu a třeba i štamprle (neboli panáčka)

 

Cena jízdného pro cestu zpět z Valů u Přelouče: bez slevy 26 Kč, nad 65+ 8 Kč

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČ, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

 

Z točny v Lázních Bohdanči se vydáme po zelené turistické značce k rybníku Rozhrna. Zelená turistická značka nás povede přes Neratov a Přelovice až k romantickému místu Sopřečský kanál. Potom naše kroky budou směřovat ke zlatému hřebu dne, a to do restaurace Cikánka, kde se zahřejeme dobrým svařáčkem, grogem nebo polévkou. Po občerstvení nás čeká ještě asi 6 km do cíle, půjdeme po Naučné stezce rybníku Buňkov kolem Malého písníku do Lohenic a dále po Naučné stezce Za záchranu lesa kolem Velkého písníku po cyklostezce do Mělic a přes nový most přes Labe přejdeme do Valů u Přelouče, kde v místní restauraci vyčkáme na odjezd vlaku do Pardubic. Celkem ujdeme asi 14,5 km.

 

Odjezdy vlaků:

Valy u Přelouče : 14:14   16:14  (15:28 a 17:28 s přestupem v Přelouči)

Pardubice:   14:25   16:25           

Sopřečský kanál: Kanál spojuje Opatovický kanál se Sopřečským rybníkem. Byl vybudován jako součást pardubické rybnické sítě Pernštejny na přelomu 15. a 16. století.  Najdete ho severovýchodně od Přelouče na Pardubicku. Kanál je funkční technickou památkou, i když dnes napájí už jen Černý Nadýmač a Soprečský rybník. Dříve napájené další rybníky v dnešní době již neexistují.

Rybník Rozhrna: Tento rybník patří stejně jako Trhoňka ke katastru obce Bukovky a je zásobován vodou z téhož potoka, a tudíž nemá nic společného s Opatovickým kanálem, který byl jinak zřízen na zásobování jiných rybníků vodou v okolí Lázní Bohdaneč.

Přijďte všichni, kdo se chcete hezky projít a také vy, kdo máte chuť se třeba s námi projet na kole, příležitostí před zimou už mnoho nebude!

Hana Vahovská

Mobil: 777 550 571

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČ, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení