Setkání členů TOSP na Bielych Karpatech

Attachments:
Download this file (Propozice Bílé Karpaty.odt)Propozice
Autokarový výlet ve dnech 25. - 28. září 2021
Vedoucí: Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Tradiční, letos již 34. ročník podzimního „Setkání všech turistů TOSP a jejich hostů“ se bude konat opět v oblasti Bílých Karpat s ubytováním v turistické ubytovně v Brumově – Bylnici.
Prosím zájemce o tento výlet, aby se závazně přihlásili na můj mail nejpozději do 6.9.2021.

 

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období a oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

 

Ubytování na postelích v turistické ubytovně v Brumově-Bylnici ve dvou až desetilůžkových pokojích s teplou a studenou vodou po tři noci za 600 Kč (pokud by se výletu zúčastnilo méně než 40 osob, tak by cena ubytování činila 660 Kč na osobu). Doprava bude stát v rozmezí 650 – 1250 Kč podle počtu účastníků.

Prosím zájemce o tento výlet, aby se závazně přihlásili na můj mail nejpozději do 6.9.2021, přihlášeným napíši 7.9.2021 mailem částku, kterou budu vybírat  dne 9.9.2021 v době od 15,00 – 16,00 v přízemí Spolkového domu na Pernštýnském náměstí.

 

25.9.

Ráno v 6,30 odjezd od Zimního stadionu v Pardubicích do Rožnova po Radhoštěm, příjezd po 10 hodině. Prohlídka Rožnovského skanzenu. Odjezd po 17,00 do Brumova na ubytování s příjezdem okolo 18,30.

26.9.

Ráno odjezd v 8,00 přes Horné Srnie do obce Červený Kameň (40 km). Zde vystoupíme a autobus počká na případné zájemce o trasu B. Po vystoupení z autobusu si projdeme zdejší naučnou stezku Červenokameňské bradlo (1,0 km) a poté půjdeme po žluté značce pod Vršatskými bradly na rozcestí Chmelová a dále na zříceninu hradu Vršatec (6,0 km). Po prohlídce zříceniny hradu se rozdělíme, ti, kteří nebudou chtít jít trasu A do Brumova se vrátí po modré značce přes sedlo Chotuč k autobusu do Červeného Kameňa ((11 km). Ostatní půjdou po modré a červené značce přes chatu Vršatec na státní hranici (11,0 km) a dále po žluté do Brumova (20,0 km). Občerstvení po cestě bude možné snad na chatě Vršatec.

27.9.

Ráno odjezd v 8,00 přes Horné Srnie do obce Suľov-Hradné (70 km) s příjezdem po 9,30 na túru v Suľovských skalách. Zde vystoupíme a půjdeme po zelené značce přes zříceninu hradu Suľov na rozcestí Lúka pod hradom (2,0 km), pokračujeme po červené přes rozcestí Sedlo pod Bradou na rozcestí Pod čakovom a po žluté a zelené na vyhlídku Orlie Hniezdo nad Roháčským sedlem (5,0 km). Vrátíme se zpět na rozcestí pod Čakovom a po žluté půjdeme podél skalního okna Gotická brána k jeskyni Šarkania Diera (6,7 km). Pokračujeme pak po žluté do obce Suľov-Hradná (10,0 km). Odjezd autobusu v 17,00. Občerstvení by mělo být možné v obci Suľov-Hradné.

28.9.

Ráno odjezd v 8,00 přes Horné Srnie do obce Horná Poruba (40 km). Po vystoupení z autobusu půjdeme po modré značce na sedlo Palúch a dále na vrchol Vápeče. Z vrcholu se vrátíme po červené značce cestou Hrdinů SNP k autobusu do Hornej Poruby (6,9 km). Odjezd předpokládám před 15,00 a příjezd do Pardubic okolo 20,00 hodiny. V obci Horná Poruba nebude asi možné občerstvení.

 

Pamětihodnosti na cestě

Skanzen Rožnov – Valašské muzeum v přírodě dokumentuje kulturu národopisné oblasti Valašska a Těšínska. Specializované expozice tvoří Dřevěné městečko, nejstarší ve střední Evropě (vznik v roce 1925), Valašská dědina, nejrozsáhlejší areál typu stylové vesnice i s chovem zvířat a prezentace způsobu hospodaření a pěstování plodin (tzv. živé muzeum), Mlýnská dolina, otevřená v roce 1982, s objekty technického stavitelství a funkčním technologickým zařízením.

 

Červenokameňské bradlo – je přírodní rezervace v oblasti Bílých Karpat. Rezervace ochraňuje výrazný bradlový útvar včetně významných rostlinných společenstev.

Vršátská bradla – jsou přírodní rezervací ochraňující bradlové pásmo nad obcí Vršatské Podhradie.

Hrad Vršatec – je zřícenina hradu na bradle Vršatec nad obcí Vršatské Podhradie

Suľovské skály – jsou národní přírodní rezervací v Strážovských vrších. Jedná se o jediné skalní město na Slovensku tvořené slepenci.

Suľovský hrad – je zřícenina strážního hradu v Suľovských skalách

Gotická brána – je skalní okno v Suľovských skalách

Šarkania diera - je puklinová jeskyně v Suľovských skalách chráněná jako přírodní památka

Vápeč – je hora o nadmořské výšce 956 m ve Strážovských vrších na Slovensku. Vrchol je chráněn jako národní přírodní rezervace.

 

Zdeněk Pražák, tel. 776065721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT, spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení