Z Šerlichu podruhé 12.7.2020

U Neratovského kostela --- autor: vedoucí výletu U hospody v Neratově --- autor: vedoucí výletu U hospody v Žamberku --- autor: vedoucí výletu  Vzhledem k aktuální koronavirové situaci jsem neodjel na plánovanou dovolenou do Francie a tak jsem se dohodl  ...

... s pravidelnými účastníky mých cyklovýletů, že na neděli 12.7.2020 připravím další cyklovýlet cyklobusem ze Šerlichu do Pardubic, tentokrát přes Neratov a Žamberk.
Ráno se nás v 7,45 na autobusovém nádraží v Pardubicích sešlo celkem 7 a po naložení kol na vlek jsme vyjeli na cestu. Cyklobus nás na parkovišti v Šerlichu vyložil krátce po desáté hodině a tak jsme bez dalšího zdržování vyrazili na trasu. Nejprve jsme sjeli po silnici přes Bedřichovku k baroknímu rekonstruovanému poutnímu kostelu Narození Panny Marie v Neratově. Po prohlídce poutního kostela jsme pokračovali dále do Bartošovic v Orlických horách, kde jsme se rozhodli, že vzhledem k včerejšímu sobotnímu dešti nepojedeme plánovanou trasu přes Zemskou bránu a údolím Divoké Orlice do Klášterce nad Orlicí, ale pojedeme přes Kunvald do Žamberka. Na kopci nad Bartošovicemi jsme si prohlédli pěchotní srub prvorepublikového opevnění Centrála se zachovaným protitankovým příkopem. Od srubu jsme sjeli přes Kunvald do Žamberka, kde jsme se zastavili na oběd v místní restauraci u koupaliště.
Po obědě jsme pokračovali dále po cyklostezce přes Letohrad a Ústí nad Orlicí do Brandýsa nad Orlicí. Cestou krátce před Brandýsem začalo poprchávat, ale po chvíli přestalo. V Brandýse se rozhodly čtyři účastnice po ujetých 75 km výlet ukončit a odjet do Pardubic vlakem a my zbylí tři jsme si řekli, že do Pardubic dojedeme na kole a pokračovali jsme do Chocně a odtud po zelené turistické značce a dále po cyklostezce přes Čertův dub do Jaroslavi. Poté jsme jeli přes Franclinu, Uhersko a Dašice do Pardubic, kam jsme dojeli krátce před půl osmou po ujetí celkem 125 km.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení