Vodopády Bílé Opavy a Dlouhé Stráně 6.–7.6.2020

Fotky jsou na: https://mmacoun.rajce.idnes.cz/Vodopady_Bile_Opavy_a_Dlouhe_strane/

Autor - vedoucí výletu Autor - vedoucí výletu Autor - vedoucí výletu Autor - vedoucí výletu Výlet byl do oblasti Hrubého Jeseníku do okolí Praděda a měl být nádhernou podívanou na vodopády řeky Bílá Opava, která pramení ...

... u chaty Barborka. Jelikož se jednalo o dvoudenní výlet s ubytováním na chatě Sabinka a požadovali předem zálohu, tak byla jistota, že se výlet bude konat. Bylo nás přihlášeno deset, ale jelikož hlásili špatné počasí, tak se polovina odhlásila a bylo nás nakonec pět odvážných posledních mohykánů a doufali jsme, že  počasí nebude tak hrozné. Ráno jsme vyrazili vlakem do Olomouce, v Bruntálu přesedli na autobus, který nás dovezl do Karlovy Studánky. Bylo kupodivu hezky a dokonce i vykouklo sluníčko. Prošli jsme si lázně, stavili se na oběd a po obědě vyrazili k vodopádům. Čím jsme se více přibližovali, tím více přibývalo lidí. Prošli jsme nádherným údolím plných vodopádů, žebříků a schodů a občas se vyhýbali protijdoucím. Měli jsme kliku, že díky hlášenému špatnému počasí bylo méně lidí, ale i tak jsme úsek 8km šli za 2,5h.Docházeli jsme k chatě Sabinka a začalo mírně pršet. Ubytovali jsme se a dali si večeři. Po večeři jsme si chvíli povídali  s pané vedoucí chaty. Protože hlásili na neděli horší počasí domluvili jsme se ,že změníme trasu a nepůjdeme až na Dlouhé Stráně, ale sešli bychom do Malé Morávky a odtud bychom jeli zpět.
V noci nás překvapila velká bouřka. Po probuzení nebylo vidět na krok a mlha by se dala krájet. Mohli bychom v ní klidně zabloudit. Byli jsme rádi, že jsme změnili plán, protože by stejně nebylo nic vidět. Po snídani jsme se vyladilo  Malé Morávky. Přes několik kopců jsme přišli ve 12,30h,v místní restauraci si dali oběd a čekali na odjezd autobusu. Při pobytu v restauraci se spustil velký liják. Ještě, že to k autobusu bylo pár stovek metrů. Mezitím ale přestalo, dokonce vysvitlo sluníčko, takže při čekání na autobus na zastávce bylo hezky. Autobus, kterým jsme jeli byl přímý do Olomouce. Cestou se ale spustilo hotové peklo. Nezáviděli jsme panu řidiči, protože se otevřelo nebe a začali padat velké kroupy, foukal velký vítr a během chvilky byla silnice plná vody. Po chvíli ale přestalo a takových přepršek bylo ještě několik. Pan řidič to však bravůrně zvládl, dojeli jsme do Olomouce s 15 min. zpožděním, ale jelikož jsme měli velkou časovou rezervu na přestup, vlak jsme v pohodě stihli a zdárně dojeli do Pardubic. Nakonec byl výlet super, protože jsme nezmokli a vše vyšlo na minutu.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení