Ze Sklarzske Poreby do Harrachova

Attachments:
Download this file (propozice Poreba2 2020.doc)Propozice
Autokarový výlet dne 13. 6. 2020
Vedoucí: Zdeněk Pražák, tel 776065721, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Je dobré mít s sebou mapu KČT č. 22 Krkonoše.
Přesnou částku, kterou bych vybíral ve středu dne 3.6.2020 od 15 – 16 hodin ve Spolkovém domě bych ještě upřesnil mailem dne 1.6.2020 podle počtu zájemců.

Výlet je zařazen do kalendáře akcí 2020 oblasti KČT Pardubický kraj. Členové  KČT i ostatní účastníci akce (nečlenové) jsou na akcích pojištěni u pojišťovny Kooperativa pojišťovna, a.s. Vienna Insurance Group, včetně organizované cesty.
Cena za výlet bude podle počtu zájemců následující: 30 zájemců – 360 Kč, 35 zájemců – 310 Kč, 40 zájemců – 270 Kč, 45 zájemců – 240 Kč, 49 zájemců – 220 Kč. Tyto ceny jsou pro nečleny TKSP.
Dospělí členové TKSP si od uvedených cen odečtou 50 Kč a děti členů TKSP do 26 let 120 Kč.
Vzhledem ke změně termínu možnosti bezplatného storna autobusu se účastníci přihlášením na zájezd automaticky zavazují k zaplacení ceny zájezdu včetně případného doplatku. Vracet účastnické poplatky lze pouze tehdy, odhlásí-li se zájemce v termínu kratším než 7 dní před odjezdem. Zájemcům odhlášeným později lze poplatky vracet pouze tehdy, pokud byla jejich místa obsazena náhradníky. Totéž platí, pokud se účastník nedostaví k odjezdu.
Přesnou částku, kterou bych vybíral ve středu dne 3.6.2020 od 15 – 16 hodin ve Spolkovém domě bych ještě upřesnil mailem dne 1.6.2020 podle počtu zájemců.
Propozice
Autobus odjede od Zimního stadionu v Pardubicích v 6,30 a pojedeme 135 km do Sklarzske Poreby. Příjezd předpokládám okolo 9,00 hod. Po vystoupení z autobusu vyjedeme lanovkou Karkonosz Expres (cena v létě 2019 činila 35 PZL + 5 PZL vstup do polského NP Karkonosze). Po vystoupení na horní stanici lanovky si prohlédneme skalní útvary Świąteczny Kamień a Koňske Lby a půjdeme přes Szrenicku skálu a chatu Szrenica na rozcestí na státní hranici. Pokračujeme po červené značce přes skalní útvary Svinské kameny a Tvarožník okolo pramene Labe na Labskou boudu (6 km). Zde se podíváme z vyhlídky U Labského vodopádu na Labský vodopád a do údolí Labského dolu a pokračujeme dále po modré značce na rozcestí U čtyř pánů (7,5 km) a po Harrachově cestě přes Krakonošovu snídani (10,5 km) a Mumlavský vodopád (15,5 km) k autobusu na parkovišti v Harrachově (16,5 km). Trasu je možné zkrátit o 3 km s vynecháním Labské Boudy nebo o 6 km s tím, že by se šlo ze Svinských kamenů přes Voseckou boudu přímo na Krakonošovu snídani. Odjezd předpokládám po 17,00 a příjezd do Pardubic okolo 19,00 hod.
Zajímavosti na trase
Hora Szrenica - (1 362 m n. m.), u nás známá jako Jínonoš, dominuje západnímu okraji Krkonoš. Szrenica se svým špičatým vrcholem odstávajícím z hraničního hřbetu tvoří jednu z dominant západní části Krkonoš. Žulová skladba hory se navenek projevuje sutěmi balvanů i množstvím skalních torů. Na vrcholu stojí od roku 1922 chata Szrenica
Koňske Lby - Skalní útvar na severním svahu Szrenicy ve výšce 1297 m. n m.
    
Svinské kameny a Tvarožník - žulové skalní útvary (tory) nalézající se na Hraničním hřbetu. Svinské kameny se nacházejí na česko-polské hranici v nadmořské výšce 1290 m. Tvarožník je jedním z několika uskupení žulových kamenů na hlavním hřebenu západních Krkonoš. Jeho kameny připomínají na sobě poskládané bochníčky tvarohu. Tvarožník se nachází na česko-polské hranici v nadmořské výšce 1.320 m. Na jednom z nejvýše uskupených kamenů je osazen červenobílý hraniční patník.
   
Labský vodopád (německy Elbfall) je vodopád v obci Špindlerův Mlýn v Královéhradeckém kraji. Měří 35 metrů a nachází se v Labské rokli přibližně 1 km jihovýchodně od pramene. Padá do Labského dolu pod Labskou boudou
Mumlavský vodopád (německy Mummelfall) je necelých 10 metrů vysoký vodopád, který se nachází na říčce Mumlavě asi 2 km od Harrachova. Z hydrologického hlediska se jedná o jeden z nejmohutnějších vodopádů v České republice a díky tomu je považován za jeden z nejkrásnějších a turisty nejvyhledávanějších vodopádů v Čechách.

Zdeněk Pražák, tel 776065721, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení