Divokou Králičinou

Pěší výlet s dopravou vlakem v sobotu 14. 9. 2019
Vedoucí: Ivana Jehličková, 723 780 650, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Odjezd: Pce 7.41 Kolín 8.01  8.20  Úvaly 9.05
Všichni, kteří se této akce chcete zúčastnit, se mně, prosím, přihlaste a uveďte, zda budete požadovat společnou jízdenku.
Starý zámek Škvorec ---zdroj https://www.cestyapamatky.cz/kolinsko/skvorec/stary-zamek

Mapa KČT č. 37 Okolí Prahy – východ,  trasa 14 km

Trasa: Z nádraží projdeme uličkami Úval na začátek přírodní památky Škvorecká obora - Králičina a budeme pokračovat po stejnojmenné NS. Projdeme kolem terénních zbytků hradu Skara a pokračujeme hlubokým údolím občas lemovaným skalami. Zajímavostí zde je hlavně přežívající endemický živočich – králík šavlozubý. Tento nebojácný živočich neváhá zaútočit i na osamoceného turistu, o čemž svědčí občas pohozená kost kolem pěšiny a málo těch, kteří se z údolí vrátili. Proto každý podniká cestu na vlastní nebezpečí. Pokračujeme kolem Květnické studánky a zhruba po 2,5 km vyjdeme na okraj lesa, kde se napojíme na Č zn. Odbočíme po ní vlevo a po 0,5 km dojdeme ke krásnému, kamennému, klasicistnímu mostku, čerstvě zrekonstruovanému. Stále po Č zn. pokračujeme volnou krajinou až do Škvorce, kde se občerstvíme v některé hospůdce. Dále pokračujeme po Ž zn., projdeme mezi starým a novým zámkem, kde stojí socha sv. Prokopa, kolem kostela sv. Anny a dojdeme až na rozcestí s Č zn. Zde stojí socha sv. Donáta, patrona proti krupobití a bouřce. Odbočíme vlevo a krásnou alejí velmi starých třešní s častými výhledy severním směrem dojdeme po Č zn. opět do Úval, odkud odjedeme vlakem domů.
Návrat: 14.27, 15.27, 16.27, 17.27 vždy s přestupem v Kolíně

Výlet je zařazen do kalendáře akcí KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice plánovaného období  a  oblasti KČT Pardubický kraj. Členové a nečlenové KČT jsou pojištěni během organizované akce, člen KČT i během organizované dopravy na akci u pojišťovny VZP, a.s. od 1.2.2019, IČO 271 16 193. Číslo pojistné smlouvy je 1310001770

Hezké zážitky přeje
Ivana Jehličková
mobil 723 780 650
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme sponzorům, za jejichž finanční podpory se akce KČT,spolek odbor Synthesia Pardubice uskutečňují

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení