VS 17020

Fotky jsou na: http://tksp.rajce.idnes.cz/2017_Nejvyssi_vrchol_Zeleznych_hor/ 

autor: vedoucí výletu autor: vedoucí výletu autor: vedoucí výletu Oslava svátku otců ve výslužbě může mít několik podob. Tátové hrají ve výchově dětí nezastupitelnou roli. 

 

Dětem dávají jiný pohled a často se s nimi pouští do dobrodružství, která by málokterá máma skousla.  Dnes oslaví svůj svátek. Tak všechno nejlepší, tatínci! např. podívat se na kole na nejvyšší vrchol Železných hor. Aby akce byla regulérní, musí se zúčastnit min. 3 zájemci, což jsme splnili. Od ZS jsem vyrazili podle programu  v počtu tří cyklistů , což bylo oproti SCP asi 1/4. Počasí nám bylo opět nakloněno, oproti sobotě otočilo min. o 80%.Sluníčko nás svými paprsky něžně  hladilo už od rána, občas se schovávalo za mraky. Příjemný vánek nás osvěžoval. Ve Slatińanech jsme se v prázdné cukrárně posilnili před stoupáním do Ctětína. Z Nové vsi jsme ve stínu lesa dojeli na silnici Nasavrky - Javorné.  V úseku z Horního Bradla do Horního Vestce přes Křemenice už nebylo stoupání tak nepříjemné a krajina byla fotogenická. Všude kolem byl slyšet pouze ptačí vícehlasný koncert.

Kopec nad Horním Vestcem 668 m působí nenápadně a vůbec nevypadá jako nejvyšší vrchol Železných hor. Chvíli jsme pohovořili s místními radiomatéry, kteří zde měli v počtu 4 soutěž ve spojení s kolegy ze západní Evropy. Pořídili jsme na památku několik fotek, z kopce jsou úžasné výhledy na okolní kopce, např. Devět skal, Buchtův kopec atd. 

Snědli jsme svačinky, které nám mamky připravily a vydali se na zpáteční cestu přes Slavíkov a  Zubří do Trhové Kamenice. Díky Jirkovi a jeho navigaci z minulého století jsme si trochu zajeli. To však nikomu nevadilo až na to, že cyklotrasy jsou spíše pro horská kola.

Za to vedou hlubokými lesy a úvozy.

Pod radnicí jsme stihli dobrý oběd a pivko. Cesta domů je v podstatě stále z kopce a vede  přes Petrkov, Včelákov, Mířetín, Lukavice, Svídnici a Chrudim. Tradiční Medlešice jsme nemohli vynechat. I když jsme jeli ve třech, celý den panovala bezva nálada a pohoda, za což všem účastníkům moc děkuji. 

Do Pardubic jsme se vrátili před 18 hod. Ujeto poctivých 99 km.Mám sice v Kalendáři ještě jednu cykloakci 15.10.17, ale dnes to byla v podstatě moje poslední hodnotná cykloakce v TOSP. Za roky strávené na kole jsem pochopil, že se laťka výkonosti dá posouvat stále výš, v TSOP je tomu bohužel naopak. Není to o věku, ale charakteru a vůli.

Bohouš VacekB-)

Vyhledávání

Sponzoři

 synthesia banner 180x150

 logo Pardubice

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlášení